Puka kool sai raha suurteks töödeks

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puka koolimaja rekonstrueerimise eskiisprojekt. Vaade uuele koolihoonele.
Puka koolimaja rekonstrueerimise eskiisprojekt. Vaade uuele koolihoonele. Foto: OÜ TEMPT

Puka vald saab kohaliku haridusvõrgu ümberkorralduseks ligi 1,65 miljoni eurot. Toetuse abil on plaanis kehvas seisus ja õpilasperele suureks jäänud koolimaja põhjalikult ümber ehitada.

Haridus- ja teadusministeerium saatis ministeeriumitele ning omavalitsustele põhikooli õppehoonete investeeringute kava eelnõu, milles toetatakse hoonete nüüdisajastamist. Toetuse saajate hulgas on peale Valga linna, kes saab enam kui 3,3 miljonit eurot Priimetsa kooli renoveerimiseks, ka Puka vald, kel võimalus saada haridusvõrgu ümberkorraldamiseks ja Puka keskkooli hoone remondiks tuge ligi 1,65 miljoni eurot.

Esialgne projekt, mille Puka vallavalitsus koolivõrgu korrastamise meetmesse esitas, oli tunduvalt suurema kogumaksumusega, abikõlbulikuks peeti sellest ligemale poolt. Vallavolikogu esimees Aleksander Sven Esse, kes põhiliselt projektiga tegelenud, kinnitas, et esialgset eelarvet korrigeeriti projekti koostamise käigus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles