Abituriendid kehastusid eurosaadikuteks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abiturient Erika Kesvatera (fotol esiplaanil) sai preemiareisil kõige enam pabistada: just tema tutvustas kohtumisõhtul, kus osalesid õpilased 22 riigist, Eestit ja Valga gümnaasiumi tegemisi. Neiu sai oma ülesandega edukalt hakkama.
Abiturient Erika Kesvatera (fotol esiplaanil) sai preemiareisil kõige enam pabistada: just tema tutvustas kohtumisõhtul, kus osalesid õpilased 22 riigist, Eestit ja Valga gümnaasiumi tegemisi. Neiu sai oma ülesandega edukalt hakkama. Foto: Pille Olesk

Valga gümnasistid saabusid auhinnareisilt Strasbourgi, kus nad külastasid Euroopa Parlamenti ning tutvusid linnaga. Noorte sõnul avardas reis silmaringi ning andis kogemusi.

Neljapäevasele reisile sõitis 24 Valga gümnaasiumi abiturienti kooli projekti- ja karjäärijuhi Pille Oleski ning õppejuht Triinu Uguriga. «Prantsusmaale sõiduks valiti 46 abituriendist välja need, kes koolielus agaralt kaasa löönud ning kooli esindanud, ja muidugi Euroscola konkursile võidutöö teinud tiim,» täpsustas Olesk.

Euroscola konkursi gümnaasiumite ja kutseõppeasutuste õpilastele kuulutas Euroopa Parlamendi infobüroo välja augusti lõpus. Ülesanne oli saata žüriile Euroopa tuleviku teemaline fotokollaaž ning Valga gümnaasium saatis neid lausa kaks, millest üks osutus seitsme parima hulka valituks. Preemiaks oligi sõit Strasbourgi ja osalemine  Euroopa Parlamendi simulatsioonimängul, kus õpilased said läbi mängida ühe päeva parlamendi istungisaalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles