Sangastes selgub uue preemia laureaat

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sangaste krahv Bergi büst
Sangaste krahv Bergi büst Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Täna, 16. veebruaril selgub Sangaste lossis krahv Friedrich Georg Magnus von Bergi nimelise innovatsioonipreemia laureaat. Preemia annavad välja Eesti rukki selts, Sangaste vallavalitsus ja maaeluministeerium, et innustada uuenduslikkust maamajanduses, tunnustades samas krahv Bergi pärandit.

«Muutuvate turuolude, tarbijate ootuste ja karmistuvate keskkonnanõuetega toimetulemiseks tuleb otsida efektiivsemaid ja uuenduslikumaid tootmisvõimalusi ning nutikamaid turustamisviise,» ütles maaeluministeeriumi asekantsler, konkursi hindamiskomisjoni liige Toomas Kevvai. «Preemiaga soovime parimaid uuenduslikke praktikaid esile tõsta, et seeläbi innustada ka teisi julgemalt ja ambitsioonikamalt mõtlema ning tegutsema.»

2017. aasta innovatsioonipreemiale on neli kandidaati:

1.      Margit Olle – köögiviljade kasvatamise metoodika ja tehnoloogia täiustamise alased uuringud.

2.      Eesti Taimekasvatuse Instituut - sojaoa ’Laulema’ aretamine (aretajad Maia Raudseping, Enn Kaljo ja Lea Narits).

3.      VitalFields/WeatherMe OÜ - e-põlluraamat ja põllumajandusettevõtte majandustegevuse haldamise programm.

4.      Koit Kuusk ja Vendo Ellamaa – karuputke tõrjumine soola või soolalahusega.

Võitja valis 8liikmeline hindamiskomisjon, kuhu kuuluvad maaeluministeeriumi, Eesti rukki seltsi, Sangaste vallavalitsuse, Eesti põllumajandus-kaubanduskoja, Eesti Maaülikooli ning põllumajandus- ja kalandussektori esindajad.

Preemia suurus on 1000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles