Otepää korraldab toidumaratoni

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maitsev eine Otepää moodi
Maitsev eine Otepää moodi Foto: Lauri Laan

Talvepealinn Otepää on tuntud kui koht, kus korraldatakse maratone – suusa-, jooksu- ja rattamaratonidest kuni saunamaratonini välja. Nüüd on ees ootamas toidumaraton Otepää Maitsed Valgamaal, mis kestab 13.–26. märtsini. Kahe nädala jooksul on võimalik Otepääl ja lähiümbruses proovida talvest ja Lõuna-Eestist inspireeritud kolmekäigulist menüüd, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Vallavanem Kalev Laul sõnas, et Otepää piirkond on valmis talviste suurürituste kõrval pakkuma elamusi ka maitsemeeltele. «Talvepealinnas asuvad lisaks suusakeskustele kolm Eesti parimate toidukohtade hulka kuuluvat restorani,» sõnas Laul. «Idee selline üritus teha pärinebki neist ühe, GMP Pühajärve restorani rahvalt.»

Toidumaratonist võtab osa viis piirkonna toidukohta: GMP Pühajärve restoran, kohvik l.u.m.i., Ugandi Resto,  Pühajärve Spa & Puhkekeskus ning Sangaste Rukki Maja.

Projektijuht Mailis Martin selgitas, et iga toidukoht paneb välja ainult temale eriomase menüü, kus aukohal kohalik tooraine. «Meil on ka eraldi žürii, kuhu kuuluvad restoranide kokad, kes vaatavad igas toidukohas menüüd üle ja maitsevad toite.»

Toidumaratoni korraldab Otepää vald koostöös GMP Grupp ASiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles