Galerii: Tartu maratoni esimene päev

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Otepääl anti kell 9 Tartu maratoni esimene start. Võistlejad läbisid Tehvandi ümbruses kuuekilomeetrisel ringrajal kokku 34km.

Avapäeval toimus kolm starti, millest kokku võttis osa 1325 spordisõpra. Kell 12 startisid võistlejad samuti 34kilomeetrisele distantsile ning kell 15 oli ühistart 34 ja 16kilomeetrisele distantsile.

Tänane päev oli harrastajate päralt, eliitgrupi start antakse homme hommikul kell üheksa. Lisaks on homme kavas veel kaks starti kell 11 ja kell 14.

Erandkorras oli tänastel harrastajate sõitudel stardis ka Eesti murdmaasuusatamise koondislane Andreas Veerpalu.

Põhjus, miks 22-aastane Veerpalu hoopis homses eliidisõidus ei stardi, on lihtne: noormees asub pühapäeva õhtupoolikul teele Lahtis peetava MM-i poole, kus tema esimene võistlus on kolmapäevane 15 kilomeetri klassikasõit. Seetõttu ei läbinud ta tänast 34-kilomeetrist maratonidistantsi täies mahus, vaid tuli rajalt maha pärast teist kuuekilomeetrist ringi. „Tänane eesmärk oligi enne Lahtit üks tugev treening teha. Olud ei olnud lihtsad, siin harrastajate sõidus oli üksi eest ära olles ikka päris raske vastutuult sõita,“ rääkis Veerpalu. „Igal juhul aga on tore, et maraton ikka ära korraldati ja küllaltki pika kunstlume raja valmistamisega vaeva nähti,“ lisas ta.

22. veebruari seisuga olid maratonist osa võtmas 25 riigi esindajad.

Tartu maratoni põhisõidud sõidetakse sel aastal kehvade lumeolude tõttu tavapärase Otepää–Elva raja asemel Tehvandil täielikult kunstlumest tehtud rajal.

Tartu Maraton / Arvo Meeks/Valgamaalane
Tartu Maraton / Arvo Meeks/Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles