Koolilõuna toetus kasvab

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilõuna. Foto on illustratiivne
Koolilõuna. Foto on illustratiivne Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valitsuskabinet kiitis heaks põhimõtte kasvatada järgmisest aastast omavalitsustele ja erakoolidele antav riiklik koolilõunatoetus 78 eurosendilt euroni õpilase kohta päevas, mis loob senisest suuremad võimalused lastele ja noortele tervislikku koolilõunat pakkuda, andis teada haridus- ja teadusministeerium.

Minister Mailis Repsi sõnul aitab kvaliteetne koolilõuna lastel paremini keskenduda õppimisele ning tasandab koduseid erinevusi.

Jaanuarist tõuseb koolilõuna toetuse päevane summa ühe euroni ehk aastane koolilõuna toetus õpilase kohta 136,5 eurolt 175ni. Omavalitsustele ja erakoolide koolilõunatoetuseks ning riigikoolides kvaliteetse lõuna pakkumiseks eraldatav summa kasvab järgmisest aastast enam kui 26 miljoni euroni. Käesoleval õppeaastal saavad linnad ja vallad riigilt koolilõunatoetust 17,8 miljonit eurot ning erakoolid miljon eurot.

Toetuse kasv annab omavalitsustele ja erakoolidele suuremad võimalused kõikidele lastele tasuta tervislikuma koolilõuna pakkumiseks. Lisaks saavad koolid jätkuvalt koolipiimatoetust ning koolipuuvilja- ja köögiviljatoetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles