Arheoloogist direktor peab tähtsaks kodukandi ajalugu

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikne Kama on oma lemmikuurimisteemadest kirjutanud: «Regilauludes on säilinud mineviku ideed ja kombed, mida uurivad ka arheoloogid, kasutades selleks materiaalseid jäänuseid. Minu soov on ühendada omavahel regilauludesse talletatud vaimne kultuur ja arheoloogiliste leidude näol materiaalne kultuur. Neid kahte allikaliiki ja eriala omavahel ühendades loodan ma saada terviklikuma pildi mineviku matusekultuurist.»
Pikne Kama on oma lemmikuurimisteemadest kirjutanud: «Regilauludes on säilinud mineviku ideed ja kombed, mida uurivad ka arheoloogid, kasutades selleks materiaalseid jäänuseid. Minu soov on ühendada omavahel regilauludesse talletatud vaimne kultuur ja arheoloogiliste leidude näol materiaalne kultuur. Neid kahte allikaliiki ja eriala omavahel ühendades loodan ma saada terviklikuma pildi mineviku matusekultuurist.» Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Konkurss Valga muuseumi juhi leidmiseks on vilja kandnud ning alates eilsest juhatab muuseumi tegemisi arheoloogiharidusega Pikne Kama.

Tööleping muuseumi uue direktoriga on sõlmitud ja ametis on vastne juht alates eilsest. Valga aselinnapea Lauri Drubinši sõnul pani Kama kasuks otsustama peamiselt tema visioon muuseumijuhi tööst.

«Lisaks on ta läbi ja lõhki ajalooinimene, kohalike juurtega. Kandideerimisel tuli esitada essee, nagu meil tavaks, ja ka vestluses ilmnes päris huvitav pilt Valga muuseumi arengutest. Just see viimane otsustas,» sõnas Drubinš.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles