Koolide uuendamine sai rohelise tule

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsus kinnitas 55,3 miljoni euro ulatuses investeeringute eraldamise 22 omavalitsuse põhikoolide taristu nüüdisajastamiseks. Paranema peaks õppekeskkond ning vähenema kulud hoonete ülalpidamisele, mis lubab suunata rohkem raha hariduse sisulistesse tegevustesse.

Toetust said mullu taotleda gümnaasiumiastme pidamisest loobunud või riigigümnaasiumiga omavalitsused koolide uuendamiseks, ehitamiseks või lammutamiseks, et viia nende suurus vastavusse õpilaste arvu muutusega. Arvesse võeti 31 ettepanekut. Kuna esitatud projektid olid kõrge kvaliteediga ning paremusjärjestuses erinevused väga väikesed, suurendas ministeerium konkursi eelarvet 46,3 miljonilt eurolt 55,3 miljonini.

Valgamaalt on toetuse abil plaanis uus hingamine anda kahele haridusasutusele. Valga Priimetsa kooli renoveerimiseks eraldas haridus- ja teadusministeerium ligi 3,34 miljonit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles