Sinu brauser on natuke ajast maha jäänud. Et kõik töötaks, nagu vaja, palun uuenda enda brauserit.
Küpsised aitavad meil teenuseid edastada. Meie teenuseid kasutades nõustute sellega, et kasutame küpsiseid. ROHKEM INFOT >

Restoran korraldab ajarännakuid

KOMMENTEERI PRINDI ARTIKKEL
Saada vihje
GMP Pühajärve restoranis peakokana ametis olev Koit Uustalu on toonud restorani menüüsse uudsust ja põnevust. Talle meeldib katsetada ning külalisi erisuguste toitudega üllatada. | FOTO: Lauri Laan

GMP Pühajärve restoranis on 2017. aasta ajarännakute aasta. Kulinaarse ajamasina abil saavad külastajad märtsist novembrini osa eri ajastute roogadest ja lauakommetest. Esimene õhtusöök  25. märtsil on pühendatud legendaarse Titanicu viimasele teekonnale.

Restorani juhataja Margus Mäll tõdes, et ajarännakute idee tuli neil juba eelmisel aastal. «Oleme seda projekti ettevalmistanud juba septembrikuust saadik ning kõik on hoolikalt läbi mõeldud. Lisaks toidule tahame restoranis luua ka vastava ajastu hõngu,» selgitas Margus Mäll.

Aasta jooksul saavad külastajad nautida Titanicu viimast õhtusööki aastast 1912, süüa sedasama, mida Al Capone 1930ndatel sõi, nautida 1940. aastate klassikalist prantsuse kööki, osaleda 1980. aasta kokteiliõhtusöögil, tuletada meelde vene aja lõppu köögis ning heita pilk aastasse 2050 Futurama õhtusöögile.

Titanic esindab suuresti kõrgklassi ajastut, selle külluslikkust ja luksust. Restorani peakokk Koit Uustalu pakub õhtusöögil palju mereande, aga menüüst ei puudu ka liha. «Titanicule omaselt pakume lambaliha ja lõhet, aga ka austreid ning kammkarpe, mis olid ja on jätkuvalt delikatesstoidud. Magustoit on Prantsusmaalt pärit ekleerid, mis olid tol ajal kättesaadavad vaid kõrgklassile.»

GMP Pühajärve Restoran on ka varem taolisi õhtusööke korraldanud – eelmisel aastal oli Otepää 900. juubeli auks restoranis rahvusköökide aasta.

Tagasi üles