Tõrva kortermajad saavad odava ja piiramatu soojaveevaru (1)

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühena esimestest saab Tõrva Riiska linnaosas kaugkütte baasil soojendatud vee Ehitaja 9 kortermaja (paremal).
Ühena esimestest saab Tõrva Riiska linnaosas kaugkütte baasil soojendatud vee Ehitaja 9 kortermaja (paremal). Foto: Taavi Niittee/Valgamaalane

Vee soojendamine boileriga muutub mitmes Tõrva Riiska linnaosa kortermajas minevikuks, kuna kohalik katlamaja hakkab neile pakkuma sooja vett keskkütte baasil.

«Sel süsteemil on ikka päris mitu plussi. Esiteks on see umbes kaks korda odavam, kui boileritega kütta. Teiseks ei pea enam vahetama läbipõlenud boilereid ja kolmandaks ei saa soe vesi kunagi otsa,» rääkis energiakonsultant ja Tõrva korteriühistu Üheksa esindaja Pärt Metsar.

Mehe sõnul käib praegu vajamineva torustiku ja soojusvaheti paigaldamine neljale Riiska linnaosa kortermajale ja kohalikule spordihoonele. Soovi sama teha on ilmutanud kaks majaühistut. Sealjuures saab tema enda kortermaja soojaveekraanid lahti keerata juba enne märtsi lõppu.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles