Puukuuris pesitses viirus, mis lõi naisel tükiks ajaks jalad alt

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hantaviirus levib näriliste sülje, uriini ja rooja teel.
Hantaviirus levib näriliste sülje, uriini ja rooja teel. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Poolteist nädalat haiglaravil viibinud tartlane Roosi pääses koju märtsi algul ning tunneb alles nüüd, et jõud hakkab taastuma. «Justkui oleksin kaks nädalat kuskil maa ja taeva vahel kõikunud,» meenutab Roosi, kes privaatsuse huvides oma perekonnanime ajalehes välja öelda ei soovi.

«Nii palju kui ma sellest viirusest nüüd rääkinud olen, pole inimesed, sealhulgas meditsiiniala inimesed, sellest mitte midagi kuulnud!» räägib ta. «Jumal tänatud, et mul vedas arstiga, kes ära aimas, millega tegu.»

Tartu Ülikooli kliinikumi nakkusarst Svetlana Proškina selgitab, et jutt käib hantaviirusest, mida levitavad närilised uriini, rooja ning süljega. Majapidamisruumides jääb see tolmu sees nähtamatuks. Või siis pesitseb see küttepuudel, õuntel, juurikatel, moosiriiulil, sest hiir on sealt üle jooksnud ja pissinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles