Tasuta buss viib avatud uste päevale

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ lahtiste uste päev 2013. aastal
TTÜ lahtiste uste päev 2013. aastal Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) kevadine avatud uste päev on 21. märtsil. Huvilisi toovad kohale tasuta bussid Valgast, Tartust, Viljandist, Võrust, Jõhvist, Kohtla-Järvelt, Narvast ja Sillamäelt. Valgast väljub buss Tallinnasse 21. märtsil kell 6.40. Bussidele saab registreeruda TTÜ veebis.

21. märtsil saab tutvuda ülikooli uute õppekavade, sisseastumistingimuste, teaduskondade ning üliõpilaselamutega. Avatud uste päeva töötubades saab teada, mida tehnikaülikoolis õppimine praktiliselt tähendab. Töötubadesse saab end kirja panna juba täna sealsamas TTÜ kodulehel.

Näiteks IT-töötoas programmeeritakse koos mobiilimäng, et mõista, mida tähendab programmeerimine ning äppide tegemine. Töötoas osalemiseks pole vaja programmeerimisoskust. Inseneriteaduskonnas saab teada, kuidas kasutada päikeseenergiat arhitektuuris ja millised on energiatõhusate hoonete kavandamise rusikareeglid.

Loodusteaduskonna geoloogid ja mäeinsenerid selgitavad, miks on vaja maapõueuuringutes elektronmikroskoopi ja mida peab teadma lõhkamisest.

TTÜ majandustudeng Henri Viirok räägib, miks on investeerimine popp ning millesse peaksid abituriendid investeerima. "TTÜ teadurite uuring näitas, et haritumad investorid saavutavad investeeringutelt suuremaid tootlusi. Eelkõige peaks abiturient investeerima oma haridusse, lugema investeerimisteemalisi raamatuid ja käima koolitustel. Investeerimisega tasub alustada juba noorena,« rõhutas ta.

Samuti astub avatud uste päeval üles TTÜ polümeeride ja tekstiilitehnoloogia teadlane Tiia Plamus, kes räägib

tekstiilitehnoloogiate tulevikust. "Teeme üliväikeseid nanokiude elektroketrusega, siis tutvume polümeer- ja tekstiilmaterjalidega ning viimaseks uurime kaasaegsete tekstiilmaterjalide omadusi ning teeme kindlaks, millest on valmistatud meie igapäevased rõivad."

Eesti Mereakadeemia tutvustab oma õppekavu ning õpetab sõlmi tegema. Innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuses Mektory saab näha virtuaalreaalsuse, e-tervise, ventilatsiooni- ja elektrivõrgu laboreid ning teha küttelaboris termo-selfie.

Lisaks saab avatud uste päeval külastada ülikooli laboreid ning õppehooneid ja IT Kolledžit.

Tudengielu messil tutvustavad üliõpilased tehnikaülikooli tudengiorganisatsioone.

Kui 21. märts on avatud uste päeva külalisele koolipäev, väljastab tehnikaülikool koolile kinnituskirja, et osaleti TTÜ avatud uste päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles