GALERII: President alustas Valgamaa visiiti Taageperast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, täpselt kell 13.15 sõitis Helme vallas asuva Taagepera külaseltsi külamaja ette neli uhket musta värvi autot. Saabus Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid koos teda saatva meeskonnaga.

Presidenti võtsid vastu ja tervitasid Valga maavanem Margus Lepik, Helme vallavanem Tarmo Tamm, Taagepera külaseltsi juhatuse liige Indrek Valner ja seltsi liikmed.

Presidendile tutvustati külamaja ja räägiti külaseltsi ettevõtmistest. "Näete, siin on pesumasin ja pesukuivati. Pesupesemise teenus on rahva hulgas väga nõutud," selgitas Valner. Külaselts tegutseb külamaja kolmes renoveeritud ruumis, mida külalistele ka näidati.

Majas tegutseb saviring, pakutakse internetiteenust, võimalik on kududa kaltsuvaipu ja kasutada toidukuivatit. Olemas on ka peosaal, kus rahvas saab üritusi korraldada ja pidusid pidada.

President kiitis külaseltsi liikmeid ettevõtlikkuse ja aktiivse tegutsemise eest. Talle näidati valmistatud savitooteid ja tutvustati ajaloolisi fotosid Taagepera lossi ja ümbruse ajaloost.

President Kaljulaid tegi sissekande ka täiesti uude külalisteraamatusse. Sissekandes tänas ta külaseltsi liikmeid kena vastuvõtu eest ja avaldas kõigile tänu tehtu eest kogukonna kooshoidmisel ja selle tegevuse arendamisel. "Ühistöö on alati Eestit hoidnud. Hea meel oli alustada oma Valgamaa visiiti just Taageperast," kirjutas ta külalisteraamatusse.

Külaselts kinkis presidendile kotitäie erinevaid kuivatatud puuvilju.

Seejärel siirdus kümmekond külaseltsi liiget koos presidendi kaaskonnaga Taagepera lossi lõunale. Edasi suundutakse ASi Ritsu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles