Kraavitööd peaksid tagama liiklusohutuse

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel reedel olid kohas, kus oleks pidanud olema teeäärne kraav, hoopiski teelt koristatud mullakuhilad. Ilmselt algavad kraavi puhastus- ja süvendustööd niipea, kui maa-alune kaabel täies mahus märgistatud.
Veel reedel olid kohas, kus oleks pidanud olema teeäärne kraav, hoopiski teelt koristatud mullakuhilad. Ilmselt algavad kraavi puhastus- ja süvendustööd niipea, kui maa-alune kaabel täies mahus märgistatud. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Valga–Tõrva vahelisel teelõigul Piiri külas Asu bussipeatuse läheduses voolavad saju korral kõrvalolevalt põllunõlvalt maanteele liiv ja savine pinnas. Teehooldaja on asunud probleemi lahendama.

Kraavijupp, mis peaks pinnasevoolu maanteele takistama, on pikemat aega pilgeni mulda täis ja iga suurem või pikaajalisem sadu ujutas tee libeda savi-liivaseguga üle. Sagedased liiklusele ohtlikud nähtused sel lühikesel teelõigul Hummuli vallas panid Valgamaalase maanteeametilt vastuseid otsima: mida ette võetakse?

Maanteeameti Lõuna regiooni hooldevaldkonna juht Tiit Valt vastas, et ameti tellimisel kaevas teehooldaja paar aastat tagasi Valga–Uulu teel Piiril järsu nõlvaga põllult tulevate liivauhtumiste vähendamiseks kraavi ning on seda regulaarselt puhastanud. «Pikalt ja kõrgelt mätastumata nõlvalt uhtub kahjuks iga suurema vihmaga liiva ja savi uuesti kraavi. Mainitud lõik on meil pidevalt jälgimise all ning kraavi puhastatakse regulaarselt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles