Video. Jõhker rünnak Valga haiglas päevapealt turvameetmeid ei muuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval, 19. märtsil ründas Valga haigla psühhiaatriapatsient jõhkralt teisi patsiente ja personali. Valga haigla juhataja Marek Seer ütles videointervjuus, et agressiivne rünnak on raviasutuse ajaloos esmakordne.

Peksmise üksikasju ja asjaolusid haiglajuht ei avaldanud, viidates asutusesisele uurimisele. Ta tõi välja, et Valga haiglas turvatöötajat eraldi pole, kasutusel on häirenupp, mille koostööpartner on turvafirma. Personali on koolitatud toime tulema agressiivsete patsientidega. 12 vigastatuga intsidendile reageerimise kohta sõnas Seer järgmist: "Politsei ja G4S reageerimine oli operatiivne."

Kui riskianalüüs toetab ja haigla vajalikuks peab, siis ollakse tulevikus valmis turvatöötaja palkamiseks. Seni rakendatakse haiglas häirenupusüsteemi ja päevapealt muudatusi tegema ei rutata.

Valga haiglas kehtib patsientide külastuskeeld ning osakonda, kus peksmine aset leidis, polnud võimalik video tegemise otstarbel külastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles