Arvamus: Küüniline lahterdamine

Kalvi Kõva
, Riigikogu SDE fraktsiooni esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalvi Kõva
Kalvi Kõva Foto: Postimees/Scanpix

Reformierakonna poliitikute suust ja sulest on tulnud tuld ja tõrva novembris tööd alustanud valitsuse ja eriti kavandatavate maksu- ja pensionimuudatuste aadressil. Seda ei saa pahaks panna – pärast pikki võimuaastaid ongi opositsioonipartei roll valitsuse samme maailmavaatelisel pinnal arvustada ja koalitsiooniga debatti pidada.

Kurvastaval kombel on aga reformierakondlased asunud vaidluste käigus järjekindlalt alavääristama ning solvama valdavat osa Eesti töötegijatest. Jõulude eel tegi otsa lahti Lauri Luik, kelle väitel karistab valitsus maksureformiga edukamaid, kasvatades nii mugava kaotaja mentaliteeti. Väiksema sissetulekuga inimesed kuulutas ta mahajääjateks ja keskpärasteks.

Edukultusest on lummatud ka Taavi Rõivas, kes ei taha Eestit, mis «igatpidi pingutust nivelleerib. Kui sa oled edukam, siis saad kõrgema trahvi.» Jürgen Ligi teatas omakorda sotsiaalmeedias plaanitava pensionireformi kohta: «Need, kes on pingutanud ja õppinud rohkem, hakkavad saama samasugust abiraha kui miinimumpalgaga koristaja. See on kvalifitseeritute mõnitamine…»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles