Narkootiku­mid jõuavad noorteni üha enam postipakis

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) ning maksu- ja tolliameti (MTA) andmetel on katsed tellida välismaalt postipaki teel narkootikume ning psühhotroopseid ravimeid järsult kasvanud. Sel aastal peavadki ametid esmatähtsaks postipakkide kaudu Eestisse jõudvate narkootikumide tõkestamise.

Põhja prefektuuri narko- ja organiseeritud kuritegude talituse juhi Rait Pikaro sõnul korraldatakse sel aastal ühisoperatsioonid postipakkide kaudu uimastite tellijate ja edasimüüjate tabamiseks. «Üldjuhul tellivad narkootikume posti teel inimesed vanuses 18 kuni 35 eluaastat, kellest paljud ei ole varem tänaval uimasteid ostnud. Samas ei ole aga vahet, kas osta narkootikume posti teel või tänavadiilerilt. Mõlemal juhul teeb inimene otsuse, mis võib tema tulevikuplaanid rikkuda,» sõnas Pikaro.

Pikaro sõnul tellitakse internetist üldjuhul ecstasy’t või kanepit, kuid kätte on saadud ka amfetamiini, hallutsinogeenseid aineid sisaldavaid seeni, fentanüüli ning kokaiini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles