Püsitasu väiketarbijat ei rõõmusta

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peamised liitumispunktd, mis püsitasu tekkimises süüdi, on suvilate, tühjade elamute ja korterite, aga ka vanade elamiskõlbmatute hoonete juures.
Peamised liitumispunktd, mis püsitasu tekkimises süüdi, on suvilate, tühjade elamute ja korterite, aga ka vanade elamiskõlbmatute hoonete juures. Foto: Marko Saarm / Sakala

Võrguettevõtja plaan kehtestada elektri püsitasu majapidamistele, kus tarbimine väga väike või olematu, ei ole tarbijaile meeltmööda, kuid ettevõtte sõnul on see vältimatu.

Juba mõnda aega on räägitud elektri püsitasu kehtestamisest. Elektrilevi langetab konkurentsiameti nõudel juulist võrguteenuse keskmist hinda 6,7 protsenti, kehtestades samas tasu majapidamistele, kus aastane tarbimine jääb alla 250 kWh.

Elektrilevi turusuhete juht Lembit Sünt sõnas, et muudatuse rakendamiseks tuleb esmalt kooskõlastada konkurentsiametiga võrgulepingu tüüptingimuste muudatused. Alles seejärel saab lõplikul kujul uuest hinnakujundusest rääkida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles