Kauaaegne ajakirjanik pidas juubelit

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ailit käisid juubeli puhul õnnitlemas vallavanem Kalev Laul ja volinikud Jaanus  Raidal ning Aivar Nigol.
Ailit käisid juubeli puhul õnnitlemas vallavanem Kalev Laul ja volinikud Jaanus Raidal ning Aivar Nigol. Foto: Monika Otrokova

Otepää ajakirjanikul, koduloolasel ja kultuuritegelasel ning Otepää valla aukodanikul Aili Miksil täitus 27. märtsil 80. eluaasta.

Miksi võib täiesti julgelt pidada üheks Otepää legendiks. Ta on sündinud Kirde-Eestis Alutagusel ja lõpetanud Tartu Ülikooli bibliograafia erialal. Noore spetsialistina Otepääle jõudes ootas teda töökoht Otepää raamatukogu juhatajana. Seejärel sai maitstud ka ajakirjanikuleiba – Miks töötas pikki aastaid Valgamaalase korrespondendina, siis tegi kaastööd Otepää Teatajale ning oli ka vallalehe keeletoimetaja.

Aili Miks on aktiivselt kaasa löönud ühiskondlikus elus ning osalenud Otepää Teatri töös. Kirg elusündmusi üles tähendada on materialiseerinud mitme raamatuna. Tema sulest on ilmunud raamatud «Elust ja inimestest ajalehe peeglis», «Tulla ja jääda. Maie Niit ja Otepää Lihatööstus» ,«Teatrimaagia kütkes: kilde kojalauliku kogudest ehk sinilinnu tiivasirutusi Otepääl», «Kui Otepää ärkas (1988–1992) ehk ajakirjaniku eluülikoole väikelinnas».

Alati elurõõmus ja nooruslik Miks on elu jooksul talletanud palju põnevaid mälestusi ja meenutusi.

«Otepääl ei ole inimest, kes ei tunneks ega teaks Ailit. Tema raamatuid ja artikleid loetakse siiani suure huviga,» märkis Otepää vallavanem Kalev Laul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles