Kaks nädalat pärast rünnakut: mis juhtus haiglas tegelikult?

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga haigla kolmandal korrusel asuva siseosakonna koridor. Ägestunud patsient alustas oma rünnakut siseosakonnast, kus pääses välja isolaatorpalatist.
Valga haigla kolmandal korrusel asuva siseosakonna koridor. Ägestunud patsient alustas oma rünnakut siseosakonnast, kus pääses välja isolaatorpalatist. Foto: Tiit Loim

Kuigi kriminaalmenetlus alles käib, on nüüdseks võimalik anda teatav ülevaade, kuidas sai kaks nädalat tagasi teoks Valga haigla vägivaldseim intsident, kui patsient vigastas 12 inimest.

Valga haiglas pole psühhiaatriaosakonda. Ka haigla poolt algselt psühhiaatriapatsiendiks nimetatud mees pöördus raviasutusse mitte psüühikaprobleemi, vaid muu haigusega seotud vaevustega, mistõttu võeti ta vastu haigla siseosakonda.

Seal oli ta haigla juhi Marek Seeri sõnul mitu päeva täiesti rahumeelne. Seer lisas, et põhidiagnoosi tõttu pandi mees siiski isolaatorpalatisse. Põhidiagnoos oli psüühikahäirete alla paigutuv haigus, mida me inimese privaatsuse kaitseks ei avalda ja mille kohta pole ka kinnitatud infot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles