President innustab õpilasi jooksul osalema

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune heategevuslik teatejooks Valgas
Mullune heategevuslik teatejooks Valgas Foto: Arhiiv/Valgamaalane

President Kersti Kaljulaid kutsub 5.–9. klasside õpilasi osalema 11. mail üle-eestilisel heategevuslikul teatejooksul, millega kogutakse annetusi liikumisvõime kaotanud laste taastusraviks.

«Teatejooksuga on lastel ühiskonnale anda kaks olulist teadet: sellest, kui tähtis on liikumine, ja kui tähtis on heategevus,» ütles president Kaljulaid. «Eriti tore on mõlemat teha koos sõpradega.»

12. korda toimuval teatejooksul ei võistelda aja ega kohtade pärast, vaid kutsutakse üles helistama heategevuslikul telefoninumbril 900 7777, kus iga kõne tähendab 7eurost annetust laste taastusraviks Haapsalu neuroloogilises rehabilitsatsioonikeskuses.

Tänavuse jooksu fookuses on 8aastase Aleksei ja 17aastase Matsi ravi toetamine. Mats on varem ka ise teiste laste aitamiseks teatejooksul osalenud, kuid kolm aastat tagasi kaotas ta südame seiskumise tõttu nii liikumis- kui nägemis- ja kõnevõime. Aleksei kaotas liikumisvõime sügisel põetud haiguse tagajärjel. Mõlemad vajavad taastusravi tavapärasest suuremas mahus.

President annab stardipaugu Tallinnas Kadrioru pargis toimuvale teatejooksule, joostakse veel 24 paigas üle Eesti. Esmakordselt korraldatakse heategevuslik teatejooks tänavu Muhus, Peetris, Tõrvas ja Viimsis, juba mitmendat korda jooksevad lapsed Elvas, Haapsalus, Jõgeval, Keilas, Kohtla-Järvel, Kuressaares, Kärdlas, Narvas, Otepääl, Paides, Põlvas, Pärnus, Rakveres, Raplas, Sillamäel, Tallinnas, Tartus, Toilas, Valgas, Viljandis ja Võrus.

Osalema oodatakse 8-liikmelisi võistkondi, kus vähemalt pooled osalejatest on tüdrukud, iga osaleja jookseb 200 meetrit. Täpsemad reeglid ja info registreerumise kohta leiab www.teatejooks.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles