Galerii: Kas vahele jäänud metallivargad süütasid kättemaksuks talusauna?

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, mõned minutid enne kuut õhtul sai päästeamet teate, et Helme vallas Holdres külas põleb saun. Päästjate kohale jõudes oli Õhne jõe kaldal asuva ühekordse hoone katusest leek väljas.

Kuigi Tõrva komando päästjad suutsid põlengu suhteliselt kiiresti ja oma jõududega kustutada, hävines suurem osa sauna katusest ning sisemusest. Lisaks hoidsid päästjad ära tule leviku lähedalasuvatele taluhoonetele ja sauna ümbritsevale kulule.

Sündmuskohal viibinud taluomanikul Rene Järlovil, kes elab ise talust paarisaja meetri kaugusel, oli põlengu põhjusest oma teooria. Nimelt oli ta varahommikul peale sattunud kahele mustlase välimusega ja vene keelt rääkinud mehele, kes laadisid parasjagu oma autole talumaja nurga juures vedelenud vanarauda. Järlov käskis meestel metalli tagasi panna ja lasi tekkinud sõneluse käigus varastele pipragaasi näkku. Sellega ka vahejuhtum piirdus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles