Linn saab peagi uue aukodaniku

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu pälvis aukodaniku tiitli Valga Pensionäride Liidu vene grupi juht Galina Babitš.
Mullu pälvis aukodaniku tiitli Valga Pensionäride Liidu vene grupi juht Galina Babitš. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Valga linnavalitsus kuulutas taas välja kandidaatide esitamise Valga linna aukodaniku tiitlile.

Aukodaniku nimetus antakse inimesele, kelle töö ja tegevus on pälvinud kaaskodanike austuse ja lugupidamise Valga linnale osutatud teenete eest. Tiitli andmise otsuse teeb Valga linnavolikogu maikuu istungil. Aukodaniku tiitliga kaasneb Valga linna raemedal ja rahaline preemia ning aukodaniku nimi kantakse Valga linna auraamatusse, andis teada linnavalitsuse avalike suhete spetsialist.

Tiitel anti esmakordselt välja 2005. aastal. Aastate jooksul on nimetuse pälvinud Aime Lõhmus, Peep Audova, Linda Markus, Vikki Pennonen, Ivan Juhan Mannine, Laine Mänd, Uno Heinla, Ülo Mere, Meelis Kivi, Aasa Põder, Sirje Päss ja Galina Babitš.

Aukodaniku tiitel antakse üle Valga linna sünnipäeva ajal 10. juunil Valga Jaani kirikus toimuval kontserdil.

Ettepanek aukodaniku valimiseks tuleb esitada kirjalikult kandidaadi elulooliste andmete ning põhjendusega Valga linnavolikogule Valga või saata digitaalselt allkirjastatuna volikogu meiliaadressile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles