Naaberriigi kodanik leidis märja haua

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto pole sündmuskohaga seotud.
Foto pole sündmuskohaga seotud. Foto: Nordecon

Kolmapäeva hommikul kella 6.40 ajal vajus Lämmijärvel läbi jää sõiduauto. Neljal autosviibinud meesterahval õnnestus pääseda, kuid üks 80aastates mees uppus koos sõidukiga.


23. märtsil kell 06.13 registreeriti Mehikoorma kordonis viie Läti Vabariigi kodaniku järveleminek koos autoga. Kordonis hoiatati neid ohtlikematest kohtadest ning tänasest alanud järvelemineku piirangutest.

Kell 06.42 helistas üks järvele läinud meestest, et nende sõiduauto vajus läbi jää ja uppus. Neli nendest pääsesid autost välja, kuid üks oli autosse jäänud. Kordonisse helistaja ei osanud öelda oma asukohta.

Koheselt saadeti Mehikoorma kordonist välja autopatrull, slepis järelkäru koos mootorkelguga ning ülesandega otsida õnnetuses osalenud inimesi ja sündmuskohta ennast. Samal ajal saadeti Piirissaarest välja mootorkelgu toimkond sama ülesandega.

Kell 07.38 teatasid õnnetusse sattunud lätlased, et jõudsid neljakesi Meerapalus oleva kanalini. Kohapeal osutas pääsenutele esmaabi kiirabi. Ühe pääsenu kehatemperatuur oli langenud 33 kraadini, teised esmaabi ei vajanud.

Kell 09.20 leidis mootorkelgu toimkond ka õnnetuskoha, mis asub umbes poole kilomeetri kaugusel mandrikaldast ning umbes poolteise kilomeetri kaugusel Piirissaarest. See asub kohas, kus oli hakanud kehtima transpordivahenditega jäälemineku keeld ning sinna mineku ohtlikkusest oli lätlasi kordonis hoiatatud.

On alustatud ettevalmistusi koos autoga läbi jää vajunud Läti Vabariigi kodaniku leidmiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles