Muinsuskaitse selts sai üheksa karuteene medali kandidaati

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv. Restu mõisahäärberi uksed-aknad on lõhutud, läbijooksev katus on pöördumatult rikkunud mõned vahelaed ja kandekonstruktsiooni osad, hoones on vandaalitsetud, ent väärikas hoone on veel püsti.
Pilt on illustreeriv. Restu mõisahäärberi uksed-aknad on lõhutud, läbijooksev katus on pöördumatult rikkunud mõned vahelaed ja kandekonstruktsiooni osad, hoones on vandaalitsetud, ent väärikas hoone on veel püsti. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Eesti Muinsuskaitse Selts sai tähtajaks üheksa karuteene medali kandidaati, medal omistatakse enim muinsusväärtusi kahjustava tegevuse eest.

"Laekus kokku üheksa kandidaati, kõik "tõsised" tegijad, mõnda esitatakse juba mitmendat aastat. Esitajaid oli rohkem, mitmed esitasid üksteisest sõltumata sama kandidaadi," ütles muinsuskaitse seltsi juhatuse liige Helle Solnask BNS-ile.

Karuteene medali asutas muinsuskaitse selts 1997. aastal tõstmaks esile isikuid, organisatsioone ja institutsioone, kes pärandkultuuri väärtustava avalikkuse arvates on tekitanud suurt kahju Eesti ainelise kultuuri mälestistele, ajaloolistele traditsioonidele ning institutsioonidele.

Karuteene medali saaja kuulutab muinsuskaitse selts välja 18. aprillil kell 15 Eesti Lastekirjanduse Keskuses algaval muinsuskaitsekuu avaüritusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles