Rongiga reisijate arv kasvas esimeses kvartalis

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel neljapäevalgi võib esineda nihkeid Tartu jaama läbivate rongide graafikus.
Veel neljapäevalgi võib esineda nihkeid Tartu jaama läbivate rongide graafikus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Elroni rongidega sõideti esimeses kvartalis ligi 100 000 reisi rohkem kui aasta tagasi. Märtsis kasvas reisijate arv 8%.

Et Valgast Tallinna sõita või vastupidi, tuleb kasutada nii Valga–Tartu kui Tartu–Tallinna liini. Neist esimesel tehti Elroni turundus- ja kommunikatsioonijuhi Merle Raie sõnul tänavu kolme kuuga 41 000 reisi, mida on mullu sama ajaga võrreldes kolm protsenti vähem. Seevastu Tartu ja Tallinna vahel tõusis reiside hulk aastaga 5,6%. Kirja läks 264 200 reisi.

"Rongisõidu populaarsus Eestis on kasvamas ning suureneb ka inimeste hulk, kes otsustavad mugavama – esimese klassi piletiga reisimise kasuks," võttis Elroni esimese kvartali tulemused kokku müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo. "Tallinn-Tartu ekspressrongide menu ning tugev kasv Narva liinil näitavad, et ka Virumaa vajab kiireid ekspressühendusi ja liikumiskiiruste tõstmisse tuleb panustada edaspidigi."  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles