Seitsme kooli lapsed näitasid hoogsaid tantse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valga Jaanikese koolis leidis taas aset erivajadustega õpilaste koolide tantsufestival. Tänavu toimus see juba 10. korda, andis teada õppeasutuse direktor Anne Arrak.

«Festival oli pühendatud laste- ja noorteaastale nimega »Mina ka«. Selle juhatas sisse Vanemuise etendus »Tants läbi aegade«, mis oli väga huvitav ja arendav. Saime palju teada balletist ja silmailu pakkus Vanemuise balletikooli tantsutrupp. Lõpus oli viktoriin: kõik küsimused vastati ära, ka auhinnad jagati välja,» jagas Arrak muljeid.

Edasi oli väike virgutuspaus ühise tantsuga «A rum sum sum». Seejärel hakkasid esinema tantsijad. «Kohal oli seitse kooli, igaüks neist esitas kaks-kolm tantsu. Kogu saal elas tantsijatele kaasa, nii palju plaksutamist pole ammu kuulnud,» oli koolijuht rahul.

Näha võis tema sõnul nii line-tantse, etteasteid tänavatantsu ja hip-hop stiilis. Samuti oli esindatud modernne tants tasakaaluliikuritega. Festival oli koolijuhi väitel nii hoogne, et aeg möödus silmapilguna.

«Järgmine tantsufestival on kingitus Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks. See on rahvatantsufestival, kus kõik koolid tantsivad eesti rahvatantse – see lepiti ühiselt juba kokku,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles