Suur unistus hakkab täituma

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi kultuuri instituudi juht Kaja Allilender, kes ka ise on põline mulk, ei varjanud oma entusiasmi, rääkides tõenäoliselt Sooglemäe tallu kerkiva Mulgi elamuskeskuse plaanidest.
Mulgi kultuuri instituudi juht Kaja Allilender, kes ka ise on põline mulk, ei varjanud oma entusiasmi, rääkides tõenäoliselt Sooglemäe tallu kerkiva Mulgi elamuskeskuse plaanidest. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Mulgi kultuuri instituudi kauaaegne unistus luua Ala lähistele Mulgi elamuskeskus hakkab tasapisi täituma. Vaja on vaid aega, plaanimist ja lõpuks heakskiitvat otsust ülalt.

«Kui idee alguses tekkis, otsis instituut mööda Mulgimaad sobivat kohta, mis oleks mulkide kultuuriga piisavalt seotud. Viimaks jäi sõelale see talu siin,» jutustas Mulgi kultuuri instituudi juhataja Kaja Allilender mööda tammealleed Sooglemäe talu poole jalutades.

Ligi sada aastat vana talumaja värv ja ümbritsev park on Allilenderi sõnul inspireeritud Kadrioru lossist ja pargist – niisugusele mõttele tulnud maja esimene mulgist peremees Jaan Mölder. Mulgi kultuuri instituudi valdusse jõudis vahepeal näidissovhoosi keskuse ja traktorijaama rollis olnud talu 2008. aastal Taagepera lossi kingina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles