Volbripäev ajab nõiad liikvele

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljudes riikides on säilinud legend, et nõiad kogunevad volbriööl oma suurpeole – sabatile. Laialt levinud uskumuste kohaselt kasutatakse sinnajõudmiseks enamasti luuda.
Paljudes riikides on säilinud legend, et nõiad kogunevad volbriööl oma suurpeole – sabatile. Laialt levinud uskumuste kohaselt kasutatakse sinnajõudmiseks enamasti luuda. Foto: shutterstock.com

Volbripäev on eesti rahvakalendri tähtpäev, mida tuntakse ka nõidade ja tarkade päevana. Ka mitmel pool Valgamaal tähistatakse seda.

30. aprillil kell 17 algab suur nõidade kokkutulek Kaagjärvel, kus lõkketulele pannakse suur nõiapada ja pakutakse suppi. Mitmesugused tegevused ja mängud ootavad ees nii suuri kui väikeseid. Kohale on lubanud lennata ka üllatuskülalised.

Tund aega hiljem stardib Otepääl traditsiooniline volbriöö teatejooks. Osalejaid oodatakse kell 17.30 Tehvandi staadionile. Võistkonnas peab olema seitse liiget, kellest kolm naised. Jooksma on oodatud igas vanuses tiimid, olgu need siis kokku pandud spordiklubis, koolis, töökollektiivis või lihtsalt sõpruskonnas. Võitnud võistkond saab aastaks rändkarika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles