Väikese ja suure tähe võidusumma toetab suusasporti

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kümmel koos viieaastase tütre Lotega ei kahelnud hetkekski, et toetust vajab just Suusabuss.
Peeter Kümmel koos viieaastase tütre Lotega ei kahelnud hetkekski, et toetust vajab just Suusabuss. Foto: TV 3

Viimatise heategevusliku telemängu «Suure tähe väike täht» võitis Otepää vallas elav suusataja Peeter Kümmel viieaastase tütre Lotega. Võidetud summa läks suusabussile.

Mängus, kus kolm tuntud inimest võistlevad oma väikeste tähtedega, avatakse suured tähed viisil, nagu seda pole kunagi varem tehtud ja televaatajad saavad näha, kuidas lapsed panevad oma kuulsa ema või isa naljakasse, vahel veidi piinlikkugi olukorda. Viimases saates võistlesid lisaks Lote ja Peeter Kümmelile laulja Lea Dali Lion tütre Geiti Gerberaga ja räppar Jaanus Saks tütre Jessicaga.

"Minu issi on armas, issi oskab väga häid pannkooke teha," iseloomustas väike Lote isa, enne kui algas neljavooruline võistluslik mäng kolme paari vahel, milles kogutud punktid arvestatakse rahaks ja annetatakse heategevuseks võitjapaari soovi kohaselt.

Mängu kulgedes selgitati pildimängu abil finaalipääsejad, teised said teha sajaeurose annetuse omal valikul. Lea ja Geiti otsustasid anda oma sajaeurose Eesti vähihaigete laste vanemate liidule. Jaanus ja Jessica Tallinna lastekodule. Lote ja Peeter aga jätkasid annetusraha kogumist. Tähelepanelikud mängijad kogusid pildimänguga 1200 eurot, mille annetasid Suusabussile, et võimaluse suusatada saaksid ka lapsed, kes ise ei saa varustust osta.

Kümmel ütles, et otsus suusabussi toetada tuli loomulikult. «Pikalt mõtlema ei pidanud, eks see soov ja plaan on, et lapsi toetada. Oleme kogu perega suusatamises sees ja näeme, kus suusatajatel puudujääk ja kus abi vaja – kõik lapsed ei suuda suuski osta. Mõtlesime tütrega, et 25 last saavad endale suusavarustuse – see on ju päris tore.»

Tuntud suusasportlane tõdes, et kuigi on harjunud kaamera ees olema, siis saade iseenesest tekitas toredat ärevust. Ja muidugi üllatusi ka. «Eks laps avaneb hoopis teistmoodi kui kodus.»

Saade on eetris pühapäeva õhtuti ja seda juhib näitlejatepaar Ott Sepp ja Märt Avandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles