Galerii: Talgulised istutasid puid ja leidsid lõkkest muistise

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänane "Teeme ära!" talgupäev tõi Valgamaale rahvast üle Eesti. Suure osa töödest moodustas koristamine, ent tehti ka hulgaliselt muid töid nii käsitsi kui masinatega.

Otepää vallas asuva Vidrike külakeskuse koristustalgute juht võttis ajakirjaniku veidi pärast kella 10 vastu vaid mõne kaaslasega, öeldes, et külalised Tallinnast on alles teel. Päeva jooksul pidi kohale tulema 18 inimest. Suur osa talgutest oli Vidrikel selleks ajaks juba ka varasematel päevadel ära tehtud. Tööde tagajärjel peaks külakeskus endale uue korraliku ilme saama, et seda saaks kasutada külaelanike kokkutulemise paigana.

Vidrikelt vaid viie kilomeetri kaugusel Tõutsi külas Kappermäe seltsimaja ja Lokumärdi talu juures olid tööd aga suures hoos ja appi oli võetud ka hulk masinaid mootorsaest veoautodeni. Käimas oli nii rehitsemine, küttepuude transportimine kui õunapuudele hoolduslõikuse tegemine. Viimase juures olid abiks isegi lätlased. "Juhuslikult saime siia tulema ühed lätlased, kellel on Lätis õunaaed. Nad ütlesid, et enne ära ei lähe, kui puud lõigatud saavad," rääkis talgujuht Peeter Kangur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles