Muuseumis näeb Eestit lätlaste pilgu läbi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algatusega on liitunud ka Valga muuseum.
Algatusega on liitunud ka Valga muuseum. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Homme, 9. mail avatakse Valga muuseumis näitus «Koht, kus kõik on parem». Näitus uurib läbi kontseptuaal- ja visuaalkunsti keele Lätis laialt levinud arvamust, et Eestis on parem elada. Kõik kohaliku olustiku märgid näitavad, et Eesti edestab Lätit majanduses, poliitikas ja kodanikuühiskonnas.

Viimase kümne aastaga on Eestist ja eestlastest, keda lätlased pidasid varem aeglasteks ja naeruväärseteks naabriteks, saanud Õnneriik, mille kodanikud teevad alati õigeid otsuseid. Muidugi, kui vaadata tegelikke statistilisi näitajaid, on see kõik üks müüt, mida Läti meediale levitada meeldib.

Näituse «Koht, kus kõik on parem» eesmärk on arvustada Eesti kui Õnneriigi kuvandit. Kaasatud on kunstnikud ja kunstiteoreetikud Vika Eksta, Gundega Evelone, Andris Landaus, Andris Maračkovskis, Santa Mičule, Edgars Ošs, Šelda Puķīte, Indrek Grigor, Krišs Salmanis, Ieva Saulīte ja Zīle Ziemele. Väljapanek on avatud 3. juunini. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles