Heategevusjooks leiab tänavu aset kõigis maakonna linnades

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevuslik teatejooks mullu Valgas.
Heategevuslik teatejooks mullu Valgas. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Neljapäeval kell 14 stardib üle Eesti traditsiooniline heategevusjooks. Valgamaal joostakse sel päeval kõigis kolmes maakonna linnas: Valgas, Tõrvas ja Otepääl – Tõrvas seejuures esimest korda.

«Pakuti võimalust osaleda ja otsustasime kaasa lüüa,» ütles Tõrva spordimetoodik Tiina Neumann. «Varem polegi Tõrva lapsed sellel jooksul osalenud. Kohapeal seda teha ei saanud ja kuna mai on õpilastel väga tihe, ei ole just väga lihtne osalemiseks ka kusagile mujale sõita. Tõrva gümnaasium oli väga hea meelega nõus jooksu siin läbi viima – mina ainult koordineerin.»

Neumanni sõnul osaleb Tõrvas jooksul 24 võistkonda: 22 kohalikust gümnaasiumist, üks Ala ja üks Hummuli põhikoolist.

Stradipaugu annab Tõrva gümnaasiumis õppiv Christella Võsu. «2012. aastal koguti sama jooksuga raha just tema raviks. Nüüd on ta jõudnud 7. klassi,» rääkis Neumann.

Seda, kas jooksule eelneb ka ühissoojendus, spordimetoodik veel öelda ei osanud. Küll kinnitas ta, et kuna kogu distants kulgeb gümnaasiumi pargis, ei häiri jooks kuidagi liiklust.

«Valgas on osalema registreerunud üle 50 võistkonna,» ütles maakonna spordiliidu juht Rein Leppik. «Osalevad ka Läti noored: Valka gümnaasiumist kolm ja Ērģeme põhikoolist üks tiim. Hargla koolist ja Lüllemäe põhikoolist tuleb kummastki ka kaks võistkonda Valka jooksma.»

Maakonnakeskuses avab jooksu maavanem Margus Lepik, kes ka ise ühe ringi noortega kaasa jookseb. Kavas on ka ühissoojendus. Heategevuslik ettevõtmine leiab aset linnapargis ega häiri kuidagi liiklust.

Otepää heategevusjooksu korraldaja Miia Pallase sõnul osaleb Otepää teatejooksul 26 võistkonda Otepää gümnaasiumist, Pühajärve põhikoolist, Puka keskkoolist, Keeni, Rannu ja Palupera põhikoolidest. Starter on Otepää suusahüppaja Artti Aigro, soojendusvõimlemise viivad läbi noored Audentese spordikooli Otepää filiaalist.

Teatejooksuga seoses on keskväljakul liiklus kella 13–15 suletud.

Teatejooks on noorte ja laste heategevusüritus, mille eesmärk on toetada õnnetuse või haiguse läbi liikumisvõime kaotanud laste ravi. Annetused lähevad Haapsalu neuroloogilisele rehabilitatsioonikeskusele, kus liikumisvõime kaotanud lapsi ravitakse.

Annetamiseks on kaks moodust: helistades heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot) või tehes ülekande MTÜ Tallinnmeeting heategevuskontole Danske Bank pangas EE603300332077210009.

Nii heategevustelefon kui -konto on avatud aasta ringi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles