GALERII: Näitus avati suure meediahuvi saatel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ei juhtu just sageli, et mõnel Valgas aset leidval sündmusel on kohal nii Eesti kui Läti telekanali esindajad. Teisipäeval Valga muuseumis teoks saanud näituseavamisel just nii juhtus.

Muuseumi galeriisse astujaid võtsid vastu kaks konkureerivat heli. Esimeses saalis domineeris vaikne vetevulin. See pärines seadeldisest, millesse kuulus ka väikene kosk ja mille kohta näitusekülastaja Hanno Valdmann arvas, et muuseum võiks selle püsivalt oma fuajeesse üles seada. «Külastajatel on hea sinna münte visata.» Veevulin sümboliseeris illusioonide mahapesemist.

Teises saalis oli helitaust häirivam. Nurgas asuvast installatsioonist tuli arusaamatut lärmi, mis osutus Läti meediast pärinevaks heliribaks. Müra oli sedavõrd ebameeldiv, et mõnigi külastaja palus heli vaiksemaks panna. Seda aga ei tehtud, kuna see oleks rikkunud teose mõtet: näidata, kuidas meedia inimesi jõuliselt survestab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles