Avatud talude päev lööb Valgamaal rekordi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taheva vallas Tsirgumäe külas tegutseva Ööbiku talu perenaine Inge Põder-Männiste tegi mullu avatud talude päeval külalistele ringkäigu oma ürdiaias, kus ta tutvustas neile seal kasvavaid maitse- ja ravimtaimi. Külaliste ootel on ta ka tänavusel avatud talude päeval.
Taheva vallas Tsirgumäe külas tegutseva Ööbiku talu perenaine Inge Põder-Männiste tegi mullu avatud talude päeval külalistele ringkäigu oma ürdiaias, kus ta tutvustas neile seal kasvavaid maitse- ja ravimtaimi. Külaliste ootel on ta ka tänavusel avatud talude päeval. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänavu kolmandat korda toimuvale üle-eestilisele avatud talude päevale registreerus 269 talu ja põllumajandustootjat.

Valgamaalt on osalejaid rekordiline hulk – 20. Seda on kaks korda enam kui mullu – siis võttis Valgamaalt avatud talude päevast osa seitse talu ja ettevõtet.

Üle poole ehk 11 maakonna osalejatest on seejuures Sangaste vallast ja need kuuluvad kõik Sangaste Rukkiküla võrgustikku. Need on Kimalase talu, Kakulaane turismitalu, Rahula aiandustalu, Rüütli vibu- ja mustikatalu, Silmistu lambatalu, Sangaste avatud noortekeskuse ühepäevakohvik, Kase ökotalu, Sangaste loss ja restoran Vidrik, Sangaste Rukki Maja, Kunstimäe turismitalu ja Mäeküla Linnamäe talu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles