Valgamaal valitseb äärmiselt suur tuleoht

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleohu kaart 17. mail 2017
Tuleohu kaart 17. mail 2017 Foto: Riigi Ilmateenistus

Kogu Eestis valitseb riigi ilmateenistuse andmetel suur või äärmiselt suur tuleoht. Valgamaa kuulub nende maakondade hulka, kus on pea täies ulatuses äärmiselt suur tuleoht. Täpsemalt on siinne tuleohu indeks tänase seisuga 2897, kusjuures äärmiselt suur tuleohu algab juba siis, kui indeks on 2400. Veel suurem on praegu tuleoht maakondadest vaid Pärnumaal – 2904.

Täies või peaaegu täies ulatuses on maakondadest äärmiselt suur tuleoht veel Võru-, Põlva- ja Raplamaal. Osaliselt on äärmiselt suur tuleoht veel Pärnu-, Lääne- ja Tartumaal. Mujal on tuleoht suur.

Äärmiselt suur tuleoht tähendab, et kohalikud omavalitsused võivad keelata igasuguse metsa kasutamise ja võõras metsas viibimise. Lõkke tegemisel tuleks olla äärmiselt ettevaatlik ja jälgida tuule tugevust.

Paraku ei ole olulist põualeevendust lähiajal ka paistmas. Homme võib Valgamaal küll sadada, aga sadu eeldatavasti tugev ei ole. Seejärel on aga prognoosi kohaselt taas ees ootamas kuivad ja soojad ilmad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles