Taheva ja Valga noorte lennukad ideed leidsid toetust

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga põhikooli neiu Merili Treufeldt on nii koolikaaslastele kui õpetajatele silma jäänud üliaktiivse ja tegusa tüdrukuna, kes igale asjale käed külge lööb.
Valga põhikooli neiu Merili Treufeldt on nii koolikaaslastele kui õpetajatele silma jäänud üliaktiivse ja tegusa tüdrukuna, kes igale asjale käed külge lööb. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Koostöögrupi Valgamaa 2 piirkonna noored asuvad peagi ellu viima oma tulevikku vaatavaid ja silmaringi avardavaid ideid. Rahastus omaalgatuslike mõtete realiseerimiseks tuleb Eesti noorsootöö keskuselt Valgamaa 2 koostöögrupi eelarve kaudu, andis teada Taheva vallavanem Monika Rogenbaum.

Toetatud ideed on põhjalikult kirjeldatud ning üksikasjalikult läbi mõeldud. Abiks olid seejuures Tallinna Ülikooli õppejõud Urmo Reitav ning noorsootöötajad, kes korraldasid ja viisid aprillis läbi piirkonna noortele suunatud ideeseminari-inspiratsioonikoolituse.

Reaalsuseks saavatest unistustest kaks kuuluvad Taheva valla ja kaks Valga linna noortele. Rain Leini (16) juhtimisel saab Taheva valla avatud noortekeskus enda kasutusse moodsa köögitehnika. Ostetakse külmkapp, pliit, mikser, fritüür, popkornimasin ja muud. Tehnika kasutamiseks viiakse läbi koolitus, misjärel maitsvad road võivadki noortekeskuse ruumides valmima hakata. Toetus noortele idee elluviimiseks on 750 eurot.

Tormi Rattasepp (11) seevastu hakkab oma meeskonna ja noorsootöötaja kaasabil korraldama Hargla kooli noorematele õpilastele reisi Tartusse. Külla ootab trükimuuseum ja Ahhaa teaduskeskus ning tarkust täis päev saab oma punkti kino ühiskülastusega. Toetus noortele idee elluviimiseks on 725 eurot.

Valga põhikooli õpilane Merili Treufeldt (14) on südameasjaks võtnud õpilasesinduse tegevuse elavdamise ning selle liikmete motivatsiooni tõstmise. Tema koos meeskonnaga läheb samuti väljasõidule Ahhaa teaduskeskusesse, kus läbitakse õpilasesinduse liikmeid motiveeriv meeskonnakoolitus. Meelt lahutakse hiljem lodjasõiduga. Toetus noortele idee elluviimiseks on 580 eurot.

Valga muusikakultuuri edendamise on enda ülesandeks võtnud Siim Udras (16), Andre Pundonen (16) ja Roland Rosenfeldt (16). Kuna nende hinnangul on Valgas umbes 50 noort, kes tunnevad puudust helisalvestusstuudiost, siis nüüd see Valga avatud noortekeskusesse püsti pannaksegi.

Lisaks noortekeskusele on oma nõu ja jõuga abiks Valga rokiklubi. Kui vajalik soetatud ja seadistatud, siis on ka meeleolukat avaüritust oodata. Toetus noortele idee elluviimiseks on 2810 eurot.

Noortele suunatud ideeseminar on plaanis korraldada ka tuleval aastal. Kellel veel tänavu jäi oma suurepärane mõte välja käimata, sellel on võimalus meeskond kokku panna ja  järgmisel aastal oma ettepanekuga välja tulla.

Valgamaa 2 koostöögruppi kuuluvad Taheva, Karula, Tõlliste ja Õru vald ning Valga linn.

Koostööd tehakse kaheaastase tegevuskava alusel, milles on kokku lepitud mitukümmend põnevat ettevõtmist ja uuenduslikku ideed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles