Põlisel elanikul mälestusi jagub

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Krimses on tegus maamees, kes ka pensionipõlves jõude ei istu. Nüüd kevadelgi vaja põld maha teha ja mesilastega toimetada.
Jaan Krimses on tegus maamees, kes ka pensionipõlves jõude ei istu. Nüüd kevadelgi vaja põld maha teha ja mesilastega toimetada. Foto: Paul Poderat/Valgamaalane

Pühaste külas Mustaru talus elavad  Jaan ja Endla Krimses. Talu on Jaani isakodu ja nüüd elavad nad seal kaasaga kahekesi kenasti. Peremehelt ei tulnud sõnagi kurtmist raske elu üle.

Tema jutu järgi olevat sellel kohal varem olnud Mustaru küla, mis hiljem naaberküla järgi Pühasteks muudetud. «Tartumaa oli siin, Pikasillani välja. Käisin Pikasilla koolis,» rääkis mees. «Sel ajal silda peal ei olnud, parvetati või mindi paadiga üle.» Jaani mäletamist mööda ehitatud sild 1959. aastal.

Jaan Krimses on elupõline jahimees ja olnud kohaliku jahiseltsi eesotsas pea 30 aastat. Viiendat aastat käib ta aga jahil hoopis koos Mulgimaa meestega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles