Vargad viisid vanglahoone ehituselt tööriistu kaasa

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endise kreisihoone taastamistöid Valgas Riia ja Raja tänava nurgal vargus ei mõjutanud.
Endise kreisihoone taastamistöid Valgas Riia ja Raja tänava nurgal vargus ei mõjutanud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ööl vastu 18. maid murti Valgas Riia tänava ehitusobjektil sisse konteinerisse ja viidi sealt kaasa tööriistu.

Valgas Riia ja Raja tänava nurgal asuvas kreisi ametiasutuste majas, mida kohalikud selle vahepealse kasutusotstarbe järgi enamasti vanglaks kutsuvad, on ehitustööd käinud juba mitu kuud. Neid teostab AS Eviko.

Kuna tööd kestavad seal pikemat aega, pole mõistagi otstarbekas tööriistu kogu aeg objektilt ära viia ja seejärel tagasi tuua. Nii hoitaksegi neid öösiti konteineris. Paraku jõudis samale järeldusele ka keegi pahasoovlik isik ja nii murti ööl vastu eilset konteinerisse sisse.

Esmase vaatluse kohaselt varastati konteinerist nurgasaag. Nüüdseks on aga selgunud, et varastatud on kolm tööriista. «Täpne kahju on alles väljaselgitamisel,» kinnitas AS Eviko projekti/objektijuht Heino Põldsepp.

«Tööprotsessi kulgu antud vargus ei mõjutanud,» lisas ta.

Põhiliselt on Valga ühe tähelepanuväärse hoone juures viimastel kuudel tehtud katusetöid. 2014. aasta sügisel põlengus kannatada saanud hoone vajab aga veel suuri investeeringuid. «Euroopa Liidu toel saame korda katuse, fassaadi korrastamiseks kulub kuni 130 000 eurot ja seda teeme muinsuskaitseameti osalise toega,» sõnas linnapea Kalev Härk Valgamaalasele eelmisel kuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles