Ott Saar jõudis pjedestaalile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Saar saavutas 3. koha.
Ott Saar saavutas 3. koha. Foto: Maria Kilk/Postimees/Scanpix

Riias korraldatud 33. SELLi üliõpilasmängudel tegi kaasa ka Tartu Ülikoolis õppiv Valga maadlusklubi kasvandik Ott Saar.

Kaalukategoorias kuni 66 kilogrammi võistelnud Ott Saar saavutas möödunud nädalavahetusel seitsme osaleja seas tubli kolmanda koha. Pjedestaalile jõudmine oli Saarele kindlasti hea motivatsioon sellel nädalal toimuvaks Põhjamaade meistrivõistlusteks, kust ta samuti Eesti koondise ridades osa võtab.

SELLi üliõpilasmängudel võtsid ligi poolteist tuhat üliõpilassportlast neljateistkümnest riigist ja 64st ülikoolist omavahel mõõtu viieteistkümnel spordialal. Mängude kavas oli kergejõustik, sulgpall, korvpall, rannavõrkpall, saalihoki, minijalgpall, maadlus, judo, orienteerumine, tõstmine, jõutõstmine, ragbi, ujumine, lauatennis ja võrkpall.

Eestit esindas nendel mängudel ligi 100 üliõpilast kaheksast kõrgkoolist: Tallinna Tehnikaülikool, Sisekaitseakadeemia, Tartu Ülikool, Tartu Tervisehoiu Kõrgkool, Eesti Maaülikooli, Eesti Lennuakadeemia, Tallinna Tervishoiu Kõrgkool ja Tallinna Ülikool.

Üliõpilasmängude tugevaimaks kõrgkooliks tõusis taas kord Leedu Spordiülikool, kes võitis kokku 40 medalit, millest 17 olid kuldsed. Koolide arvestuses teise koha sai Läti Spordiakadeemia 24 medaliga ning kolmandaks tuli Lobatševski Riiklik Ülikool Nižni Novgorodist 18 medaliga.

Parim Eesti kõrgkool oli sel aastal Tallinna Tehnikaülikool, kes kuue medaliga tuli 16. kohale koolide arvestuses. Sisekaitseakadeemia tegi ka tänavu tubli tulemuse, kogudes viis medalit ning olles sellega ka Eesti koolide arvestuses teine kõrgkool, edestades kolmandaks tulnud Tartu Ülikooli, kes kogus küll kaks medalit rohkem, kuid võitis kuldasid vähem.

Järgmised SELLi mängud on 18.–20. mail 2018 Tartus, kui tähistatakse ka 20. aastat mängude taastamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles