GALERII: Tantsuklubi võttis hooaja kokku kevadkontserdiga

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva tantsuklubi HOP kevadkontsert "Päikese poole"
Tõrva tantsuklubi HOP kevadkontsert "Päikese poole" Foto: Ülav Neumann

Tõrva tantsuklubi Hop võttis oma kolmanda hooaja kokku 23. mail Tõrva gümnaasiumi aulas kevadkontserdiga «Päikese poole».

Esines kokku 70 last. Tantsuklubis on kuus rühma: Sipsikud, Sädemed, Nööbid, Dream, Boys ja Shine. Esitusele tulid kõige uuemad kavad, mille hulgas ka soolokava «Suvele vastu» Karoliine Krepilt, kes kuulub rühma Dream koosseisu. Rühm Nööbid esitas kaks kava, nende autor on Grete-Lisette Gulbis, andis teada klubi juhendaja Kerli Vessin.

Publik sai taas näha kava «Oih», mis sel hooajal on olnud klubi üks edukamaid. Kava pälvis Koolitantsu festivalil Lottemaa eripreemia. Kõige suurem saavutus aga on pääse tantsufestivali Kuldne Karikas finaali, kus saavutati üle-eestilises arvestuses laste loovtantsu kategoorias tubli 4. koht.

Kontserditantsud olid hoogsad ja meelelahutusliku iseloomuga. Rühma Shine kava «Ebakindel» oli veidi sügavamõttelisem ja rõhutas sõpruse tähtsust. Poiste rühma Boys tants «Seekord sedamoodi», kuhu oli põimitud veidi vene tantsu, võlus meelelahutusliku iseloomuga.

Veel oli kontsertil kaks üllatusesinejat: Hardo Adamson, kes võlus oma ilusa lauluhäälega, ja Mirell Suur, kes pakkus silmailu iluvõimlemiskavaga. Terve kontserti vältel oli publik toetav, mis andis tantsijatele laval mõnusa energia.

Tantsuklubi Hop osales ka sel aastal Koolitantsu töötubades, kus valiti välja parimad tantsijad, kes pääsevad Koolitantsu Kompanii järgmisesse lavastusse. Seekord tehakse neli lavastust: vabatants, nüüdisaegne džäss, eesti tants ja tänavatants.

Klubist Hop sai edasipääsu kolm tantsijat: Merit Mäekalle ja Loretta Pohlasalu rühmast Shine ning Kermo Vessin rühmast Boys. Loretta, Merit ja Kermo osalevad tänavatantsus. Eelpool nimetatud tantsijad esitasid kontserdi lõpus ka ühise väikese tantsunumbri.

Kontserti lõpus tänati kaasautoreid, juhendajaid ja toetajaid. Eriline tänu kuulus rühma Boys kavade kaasautorile ja -juhendajale Liia Ruusmannile. Samuti sai tänu osaliseks rühma Nööbid kavade autor ja kaasjuhendaja Grete-Lisette Gulbis, kes kahjuks ise kontserdil osaleda ei saanud, kuna tegi ettevalmistusi eelseisvaks rühmvõimlemise MMiks 26.–28. mail Soomes.

Oma panuse tantsuklubi Hop arengusse ja ka kontserti korraldamisse on andnud Tõrva avatud noortekeskus, linnavalitsus, kultuurimaja, Ivar Hanvere, Niina Ilisson, Imbi Umbleja ja Hardo Adamson. Uue hooajaga alustab klubi taas septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles