Galerii: Otepääl heisati sinimustvalge

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Otepääl, rahvuslipu hällis tähistati Eesti lipu õnnistamise 133. aastapäeva piduliku rongkäigu, lipu heiskamise ja pidulike kõnedega.

Rongkäik, milles lehvisid kõikjal riigilipud, liikus Otepää lipuväljakult Otepää Kirikumõisa lipumuuseumi ette, kus heisati sinimustvalge orkestri saatel. Pidulike kõnedega lipust, rahvuslusest ja selle tähtsusest esinesid teiste hulgas Otepää vallavanem Kalev Laul, Tartu linnapea  Urmas Klaas, Valga maavanem Margus Lepik ja Otepää Maarja koguduse vaimulik Marko Tiirmaa.

4. juunil 1884. aastal kogunes 24 eesti soost haritlast Otepääle, et pühitseda ja õnnistada Eesti Üliõpilaste Seltsi sini-must-valge lipp. Lipp pühitseti Otepää pastoraadis. Eesti iseseisvumisel  saigi riigilipuks Eesti Üliõpilaste Seltsi sini-must-valge rahvuslipp.

Vastavalt Eesti lipu seadusele heiskavad 4.juunil lipu kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused  ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Eesti lipu võivad heisata ka kõik teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles