Kirt püstitas uue Eesti hooaja tippmargi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Kirt tegi taas hea võistluse.
Magnus Kirt tegi taas hea võistluse. Foto: Mihkel Maripuu

Pühapäeval Tartus, Gustav Sule memoriaalil hooaja tippmargi 83.53 püstitanud ja ühtlasi Londoni MM-võistluste normi täitnud odaviskaja Magnus Kirt pälvis tolle tulemusega kutse Rooma Teemantliiga etapile ning õigustas maailma eliidiga võisteldes usaldust täielikult, kirjutab Postimees.

Kirt püstitas Itaalia pealinnas 83.70ga Eesti hooaja tippmargi, millega pälvis kuuenda koha ja 2000 USA dollarit auhinnaraha. Kirt alustas võistlust 80.54ga, aga viskas teises voorus 83.70, millega tõusis korraks neljandaks. Kolmas, viies ja kuues katse mõõtmisele ei läinud, neljandas voorus sai Kirt kirja 77.98.

Teemantliiga avaetapil maailma kõigi aegade teise tulemuse 93.90 visanud sakslane Thomas Röhler võitis ka Roomas. Röhler oli küll pikalt teine, ent kõmmutas viimases voorus 90.06, millega tõukas kaasmaalase Johannes Vetteri (88.15) teiseks.

Kolmas oli 2012. aasta Londoni olümpiavõitja Keshorn Walcott (Trinidad ja Tobago) 86.61ga, neljas Jakub Vadlejch (Tšehhi) 86.37ga ja viies Tero Pitkämäki (Soome) 83.84ga. Kirdi selja taha jäi teiste seas eksmaailmameister Julius Yego (Keenia) 82.19ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles