Loomade väärkohtlemisele saab kiiremini reageerida

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihti tegelevad loomakaitsjad hüljatud kassipoegadega.
Tihti tegelevad loomakaitsjad hüljatud kassipoegadega. Foto: Kunnar Rüsülainen

Veterinaar- ja toiduamet (VTA) tutvustas Eesti Loomakaitse Liidu, Eesti loomakaitse seltsi ning loomade eestkoste organisatsiooni Loomuse esindajatele uuenevat vihjete esitamise ja menetlemise korda ning erinevate osapoolte võimalikku kaasatust. See peab aitama tulevikus operatiivsemalt reageerida ka loomade väärkohtlemise juhtudele.

«Loodame loomakaitse organisatsioonidega koostööd teha eelkõige rikkumiste avastamise osas. Samuti saame teha koostööd lemmikloomapidajate harimises loomapidamise nõuete osas, et ennetada võimalikke rikkumisi. Ära unustamata tagajärgedega tegelemist, tuleb rohkem tähelepanu pöörata põhjustele, tegeleda ennetamisega» ütles VTA peadirektori asetäitja Olev Kalda.

Toitu, loomi ja loomakaitset puudutavaid kaebuseid saab esitada e-posti teel kaebus@vet.agri.ee, täites vastava VTA kodulehel või helistades telefonil 605 4750, kus vastab automaatvastaja.

Kaebus peab sisaldama võimalikult täpset kirjeldust kaebuse kohta, võimalusel fotot, võimalikult täpset sündmuse aadressi ning sündmuse juhtumise kuupäeva. Vajalik on ka kaebuse esitaja nimi ning kontakt, et saaksime vajadusel küsida täpsustavaid küsimusi. Vihje esitajale garanteeritakse anonüümsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles