Vilsi talu uhke tõukari

Sirje Lemmik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilsi talus askeldavad Tiina ja Ivo Tomson on eriti uhked oma hinnaliste tõupullide üle, kes läksid küll maksma kenakese summa, kuid tulevikule mõeldes on igati mõistlik ja vajalik investeering.
Vilsi talus askeldavad Tiina ja Ivo Tomson on eriti uhked oma hinnaliste tõupullide üle, kes läksid küll maksma kenakese summa, kuid tulevikule mõeldes on igati mõistlik ja vajalik investeering. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Helme vallas Ala-Vilsi talus kõnnivad ringi uhked ja suursugused aberdiini-anguse tõugu lihaveised. Talus askeldavad Tiina ja Ivo Tomson, kel jõu ja nõuga abiks Tiina vanemad Leili ja Mati Tekkel.

Kui Vilsi talu külastasin, lasti osa karjast rohumaale – ammed ees ja vasikad taga. «Sel aastal on kevad paar nädalat hilisem, karjamaal rohukasv kesine. Täna laseme karjamaale umbes pool veistest ja mõne päeva pärast, kui piirdeaed üle kontrollitud ja korrastatud, ülejäänud,» selgitas Ivo Tomson. Loomad, kes sel päeval rohumaale ei pääsenud, avaldasid pahameelt üsna valjuhäälselt.

Elupõlised tõrvalased Tiina ja Ivo Tomson alustasid loomapidamisega Tiina esivanemate talus 2012. aastal. «Mõte tiksus peas juba varem. Ivo plaanis esialgu lambakasvatusega pihta hakata, kuid isa laitis selle maha, sest lammastega olla liialt sekeldamist,» meenutas OÜ Vilsi omanik Tiina Tomson, kelle põhitöö on raamatupidamine. Ivo põhitöö on Ritsu Ehituse OÜ juhtimine, mis paigaldab ASi Ritsu toodetud puitmaju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles