Juhtkiri: Ehk aitavad uued tegijad?

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tänasest jääb täpselt neli kuud kohalike omavalitsuste valimisteni. Nädalavahetusel käis Liivimaa laadal juba usin kampaania ning mõnigi – seni veel mitteametlik – kandidaat on juba linnaruumi suure plakatigi üles seadnud.

Paraku ei ole me seni veel kuigivõrd kuulnud konkreetseid lubadusi, mida üks või teine erakond või valimisliit mõnes sündivas siitkandi suurvallas teeks. Ka laadal keskenduti pigem nänni jagamisele, näiteks pakuti õhupalle ja küpsetati pannkooke. Armastus pidi käima küll kõhu kaudu, aga kas ka valija armastus poliitikute vastu? Pigem on tegu valija alahindmisega.

Ka probleemide puhul tekkiv diskussioon kipub tihtipeale kinni jääma süüdistamisse – selle asemel, et tsiviliseeritud moel argumente esitada. Tagajärg kipub olema selline, et inimesed saavad küll haiget, ent lahendusi ikkagi ei leita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles