Varas sai saagi vägivallata kätte

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Prozes / Postimees

Hiljuti langes Valgas varguse ohvriks vanem mees, kes oli pangakontolt välja võtnud suurema summa sularaha.

Vargus leidis aset 7. juuni ennelõunasel ajal Aia tänaval. 76aastase mehe pluusitaskust varastati seal 470 eurot. Vägivalda seejuures teadaolevalt vanahärra suhtes ei kasutatud: varas sai saagi vastupanuta kätte.

Prokuratuuri pressinõunik Kauri Sinkevicius kinnitas, et kannatanu oli temalt varastatud raha võtnud välja pangakontolt. Samas ei olnud pressinõuniku sõnul tegemist pensionirahaga.

«Kuna keegi kellegi suhtes vägivalda ei kasutanud, on kriminaalmenetlust alustatud just vargust – mitte röövi – käsitleva karistusseadustiku paragrahvi alusel. Kuriteos kahtlustatavana ei ole veel kedagi üle kuulatud,» täpsustas Sinkevicius neljapäeval.

Kagu jaoskonna politseikapten Toomas Joakit ütles, et suurema sularahasummaga liikumine või selle hoidmine «sukasääres» ei ole mõistlik, kuna võib leiduda neid, kes on selle omandamisest huvitatud.

«Kõige turvalisem on arveldada internetipangas ja pangakaardiga,» soovitas Joakit. «Kui suurema summa välja võtmine ja kaasas kandmine on vältimatu, võiks endaga kaasa võtta usaldusvääse isiku, kes suudaks teid võimaliku ohu korral ka aidata.»

Võimalusel soovitas ta suurema hulga sularahaga ringi liikudes vältida ühistransporti või pikemat jalgsi kõndimist. «Ühistranspordis, rahvarohketes kohtades ja mujal, kus võivad tegutseda taskuvargad, hoidke kotil, kus teie raha asub, silma peal. Kotti, kus asub sularaha, ei maksaks kanda tagataskus, lahtises kotis ega seljakotis.»

Joakit lisas, et isikutesse, kes avalikes kohtades üritavad inimesega selge põhjuseta kontakti otsida, maksab suhtuda umbusklikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles