Väikeettevõtjate halduskoormus väheneb oluliselt

Sirje Lemmik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Kokk.
Aivar Kokk. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Möödunud nädalal võeti Riigikogus vastu auditoortegevuse seaduse parandusettepanek, mille tulemusel ühe ja kahe aktsionäriga aktsiaseltsidel ei ole edaspidi auditikohustust.

Aivar Koka (IRL) juhtimisel tegi majanduskomisjon seaduseelnõusse parandusettepaneku, mille tulemusel raamatupidamise aastaaruande audit on kohustuslik igale aktsiaseltsile, millel on kolm või enam aktsionäri.

„Taasiseseisvumise järgselt kui Eestis alustati hoogsalt ettevõtlusega, siis tuhanded inimesed kasutasid selleks aktsiaseltsi ettevõtlusvormi. Teatavasti on aktsiaseltsidel hetkel rangemad nõuded ja kohustus raamatupidamise aastaaruannet auditeerida. Täna heakskiidetud seadusemuudatusega on need perefirmad võrdsed osaühingutega ehk kui ettevõttes on alla 30 töötaja ja käive all kahe miljoni euro, siis nad vabanevad auditikohustusest,“ selgitas Kokk.

Koka sõnul on hetkel Eestis veidi rohkem kui 1500 ühe või kahe aktsionäriga väikeaktsiaseltsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles