Juhtkiri: Prügi täiendava maksu alla

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viimastel kuudel on maakonna eri paigus metsa all avastatud suuri prügilademeid. Viimane suurem taoline leid tuli välja Karula vallast.

Mõnelgi juhul on tänu tähelepanelikele kodanikele olnud võimalik ka kedagi prügi loodusesse viimisega seostada. Siiski tunnistab keskkonnainspektsiooni Valga büroo juhataja Tanel Tiirats tänases Valgamaalases, et saab nimetada ainult üksikuid juhtumeid, kus prügistaja on tuvastatud, ta on oma tegu tunnistanud ning teda on trahvitud.

Probleemi teravust tõdeb ka Tarvo Kriisa, kelle maalt Raavitsa veski varemete juures prahilasu avastati. Mitme kinnistu omanikuna on ta sellise olukorraga varemgi kokku puutunud. «Olen kasutanud ametlikke kanaleid ja pöördunud ka vastavate organite poole, kuid süüdlasi pole kunagi leitud. Lõpuks olen ikka ise pidanud kogu prügi ära koristama, see aga paneb tõsiselt nördima,» lisas maaomanik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles