Ametiühingud soovitavad jaanipühadeks lisapuhkusepäeva anda

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingujuht Peep Peterson
Ametiühingujuht Peep Peterson Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Ametiühingute Keskliit soovitab ettevõtetel anda nädalavahetusele langevate riigipühade eest tasustatud vabu päevi lisaks. Esimesena hakkab lisapuhkusepäevi andma Tele2, mis tähendab, et ettevõtte töötajad saavad jaanipühadel kolme vaba päeva asemel neli.

Eesti Ametiühingute Keskliidu esimehe Peep Petersoni sõnul on eestlastel võrreldes teiste Euroopa riikidega lisapuhkusepäevi palju vähem. «Näiteks Rootsis on 14 riigipüha, Soomes 13 ja Prantsusmaal 15 ning on täiesti tavaline, et kui riigipüha on teisipäeval või neljapäeval, siis on vaba ka esmaspäev või reede. Seega on teised Euroopa riigid lisapuhkusepäevadega oluliselt heldemad kui Eesti.»

Ta lisas, et ka Riigikogu on arutanud võimalust anda eestlastele tasustatud vaba päev, kui riigipüha langeb nädalavahetusele, kuid Riigikogu põhiseaduskomisjon lükkas eile algatuse tagasi.

«Eestlased vajavad lisapuhkust ja seda eriti enne pühi, kui on sageli kiirem töötempo. Kutsume kõiki Eesti ettevõtteid üles taoliste algatustega kaasa tulema. Kõik, mis on kasulik töötaja tervisele, on ka kasulik ettevõttele, sest terve ja õnnelik töötaja teeb produktiivsemalt tööd,» ütles Peterson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles